Predsednik Nikolić povodom Teslinog dana

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, povodom godišnjice rođenja Nikole Tesle, rekao je da dostignuća Tesle predstavljaju zaostavštinu koju Srbija sa ponosom treba da čuva i nesebično deli sa čitavim čovečanstvom.

MARINA SVABIC I TOMISLAV NIKOLIC

Predsednik Nikolić je, u razgovoru sa izvršnom direktorkom Tesline naučne fondacije Marinom Švabić, iz Sjedinjenih država, ponovio izraze zahvalnosti povodom uručene Tesline nagrade i rekao da je Nikola Tesla bio čovek budućnosti, čovek koga buduće generacije ne mogu i ne smeju da zaborave.

Marina Švabić se u ime Tesline naučne fondacije zahvalila predsedniku Nikoliću na ličnom doprinosu da se očuva uspomena na život i delo istaknutog naučnika, genijalnog pronalazača Nikole Tesle, saopštila je Pres služba predsednika republike.

Teslina naučna fondacija iz Sjedinjenih američkih država, u januaru ove godine, godišnju nagradu „U duhu Tesle“ za 2013. godinu dodelila predsedniku Nikoliću za pokroviteljstvo i lični doprinos prilikom postavke Teslinog spomenika na prostoru Vardenklif laboratorije u Njujorku.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …