Predsednik Vučić u Mrkonjić Gradu i Drvaru

Izvor: predsednik.rs
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je 29. januara 2020. godine Mrkonjić Grad i Drvar – dve opštine koje Srbija pomaže i u kojima namerava da podrži projekte koji bi unapredili život građana.
Predsednik Vučić se zahvalio građanima što su došli da ga dočekaju i poručio da je Srbija danas snažnija i da će da se postara za ekonomski razvoj i pomoć svom narodu.
„Da znate da sam posebno ponosan što ovde stojim kao predsednik Srbije pred vama. Došli ste, ne da dočekate Aleksandra Vučića, već nekog ko danas predstavlja Srbiju. Za mene ne postoji ništa lepše nego kada vidim koliko volite Srbiju. Toliko koliko vi volite Srbiju mi volimo Republiku Srspku. To ne krijemo i pokazivaćemo na svakom mestu i svakog dana“, istakao je predsednik Vučić pred okupljenim građanima u Mrkonjić Gradu.
Predsednik Vučić je kazao da je došao da donese pomoć u vredosti od 300.000 evra, za srednju Mašinsku školu i Gimnaziju u Mrkonjić Gradu i najavio njihovo opremanje najsavremenijim računarima i CNC mašinama.
“Uložićemo još i napravićemo od te škole jedan reprezentativan objekat da naša deca imaju budućnost”, rekao je on.
Predsednik je deci poručio da je važno da uče i rade, jer im „ništa s neba neće padati“.
„Ne moraju svi da završavaju fakultete, visoke škole. Završite ovu školu, a onda na posao, da budete pošteni i odgovorni građani RS, a pre svega odgovorni prema svojoj porodici. Veoma sam ponosan i hvala na divnoj dobrodošlici. Uvek sam srećan kada sam sa našim narodom“, rekao je predsednik Vučić, i podsetio da je njegov otac nedaleko od ovog grada, iz Čipuljića kod Bugojna.
Predsednik Vučić je nakon razgovora sa rukovodstvom opštine i privrednicima tog kraja, istakao da je dogovorena konkretna podrška privredi RS, kroz novčane subvencije za privatnike, za nabavku opreme i mašina.
„Želimo da podstaknemo opstanak naroda na svojim ognjištima i da pomognemo daljem razvoju RS“, podvukao je on.
Predsednik Vučić je podvukao da će pomoć dobiti i susedne opštine, Šipovo, Jezero, Ribnik, Srpski Kupres i Novo selo.
„Za mene je najvažnije da zajedno radimo. Hvala Dodiku i Željki Cvijanović što razumeju koliko je važno da očuvamo celinu naroda, da uvek budemo zajedno“, dodao je predsednik Vučić.
Tokom posete Mrkonjić Gradu, predsedniku je uručena Povelja počasnog građanina sa zlatnim simbolom te opštine, za pomoć i podršku tom kraju.
Predsednik se zahvalio na priznanju predstavnicima Mrkonjić Grada, ali pre svega, kako je rekao, građanima koji su ga danas dočekali u tom gradu u Republici Srpskoj.
Predsednik Vučić posetio je i opštinu Drvar gde je okupljenim građanima poručio da će Srbija i ubuduće pomagati ovu opštinu.
 „Iako živimo u različitim državama, znamo da pripadamo istom narodu“, istakao je predsednik Vučić. Tokom otvaranja podružnice „Komercijalne banke“, predsednik Vučić je ukazao da se radi ono što je rečeno pre nekoliko meseci i da ovo nije kraj podrške Srbije.
Predsednik Vučić i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković otvorili su potom u Drvaru pogon fabrike „Jumko“ iz Vranja, u kojem je zaposleno 80 radnika, a za čiju gradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra.
„Danas ove divne žene rade ovde. Mislim da su srećne, jer ne možete to da odglumite. Nisu te plate velike, ali će se povećavati, i prilaziće platama u Srbiji“, rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je poručio da se uz pomoć i podršku Srbije u svakoj opštini u RS radi neki važan projekat, dom zdravlja, vrtić, škola…, da je izdvojen novac za pomoć u izgrađni puta Foča-Tjentište.
„Svuda pomažemo. Nema opštine gde Srbija nije nešto izgradila ili ne gradi. To nikada nije bio slučaj. To danas možemo, jer smo uredili javne finansije“, naveo je predsednik.
Predsednik Vučić je podsetio da se gradi i autoput Beograd – Sarajevo.
„Nastavićemo da se povezujemo sa RS i BiH, to je od značaja za Srbiju, za ceo naš narod, gde god da živi. To je dobro i normalno. Uveren sam da će zahvalnost ovih ljudi biti podstrek da Srbija, uz dalji privredni rast, pomaže još više“, rekao je predsednik Vučić.
Predsednik Vučić je na kraju posete Drvaru obišao i Muzej „25. maj“.

Check Also

U Beču postavljena spomen ploča Mini Karadžić

Austrijsko-srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadzić” izdejstvovalo je da Mina Karadzić u Beču dobije spomen …