Predstavnici Srba sa austrijskim kancelarom Fajmanom

izvor: RTS

Delegacija Saveza Srba Austrije i Zajednica Srba Tirol sastala se u Insbruku sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom i kandidatom Socijaldemokratske partije Austrije SPO za Tirol Gerhardom Rehajsom. „Naš program podrazumeva lakše školovanje i sticanje većih prava za emigrante“, istakao je Rehajs.

U kongresnom centru Inzbruka, na otvaranju predizborne turneje Socijaldemokratske partije Austrije, delegacija Saveza Srba Austrije i Zajednice Srba Tirol sastala se sa austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom i kandidatom Socijaldemokratske partije Austrije SPO – za Tirol Gerhardom Rehajsom, javlja za RTS Aleksandar Mihailović iz Insbruka.

Austrijski kancelar Verner Fajman i Aleksandar Mihailović

„Država Austrija je otvorena za sve strane državljane koji žive i rade ovde, da steknu prava kao i svi državljani Austrije. Primenom programa Socijaldemokratske partije Austrije i Srbi koji žive ovde ostvarivaće veća prava i imati bolje uslove za život i rad „, rekao je austrijski kancelar Fajman.

Gerhard Rehajs, kandidat za Tirol na predstojećim izborima je govorio o pitanjima koja su važna za Srbe u ovoj alpskoj državi.

„Između ostalog Austrija i Tirol kao pokrajina, je zemlja koja treba da ima otvorenu saradnju sa svim migrantima, a posebno sa Srbima i njihovim Savezom i zajednicama, jer ih sa područja Balkana ima najviše i pokazali su da su dobro integrisani u austrijsko društvo. Sve ono što će program Socijaldemokrata doneti za Srbe koji ovde rade i žive je interesantno iz razloga što naš program podrazumeva lakše školovanje i sticanje većih prava od strane radnika.

Moj stav je da svako dete treba da poznaje svoj maternji jezik, pa onda i jezik zemlje u kojoj živi. Mislim da je vaše interesovanje za srpskim jezikom, jezikom zemlje iz koje vaša deca potiču, odlična stvar jer su danas mnogi od njih državljani Austrije“, rekao je Rehajs.

Check Also

Председник Вучић испред председништва Р. Србије дочекује српског члана Председништва БиХ Додика

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima Republike Srpske, predsednik R.Srbije …