Premijer Vučić sa Srbima u Zagrebu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je zajedno sa Srbima iz Hrvatske prisustvovao sretenjskoj Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Zagrebu i položio venac na spomenik Nikole Tesle zajedno sa predsednikom SNV-a Miloradom Pupovcem.

LITURGIJA U SABORNOM HRAMU PREOBRAZENJA GOSPODNJEG

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas Srbima u Hrvatskoj da poštuju i vole i Srbiju, i Hrvatsku, a da će Srbija i njena vlada dati sve od sebe da u odnosima sa Hrvatskom vladaju mir, dobri i bolji odnosi i mnogo više poštovanja i poverenja.

Premijer je to rekao obraćajući se Srbima koji su, zajedno sa njim, prisustvovali Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Sabornom hramu Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu gospodnjeg koju je služio mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

Vučić je istakao da je došao u Zagreb kako bi učinio sve što može da utiče na pravljenje mostova i kako bi se oni osećali bolje i lakše i da sa jednakim ponosom poštuju i vole i svoju Srbiju i svoju Hrvatsku i da na najbolji mogući način zaštite interese svoje dece i svoje budućnosti.

„Što se tiče države Srbije, njene vlade, mi ćemo dati sve od sebe i učiniti sve da u odnosima sa našim komšijama Hrvatima caruju mir, dobri odnosi, bolji odnosi i mnogo više i poštovanja i poverenja“ naglasio je Vučić.

On se zahvalio prisutnima što su se okupili u velikom broju i izrazio zadovoljstvo što je zajedno sa njima prisustvovao današnjoj liturgiji.

MILORAD PUPOVAC, ALEKSANDAR VUCIC

Premijer Srbije je po dolasku u Zagreb položio cveće na spomenik Nikoli Tesli u centru hrvatske prestonice, gde ga je dočekao predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac. Nakon prisustva Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Zagrebu, premijer Vučić je prisustvovao inauguraciji predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …