Prijava projekata za konferenciju u Moskvi

izvor: RTS

Privredna komora Srbije je uz pomoć Kancelarije vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu poziva privrednike, lokalne samouprave i državne institucije da do kraja avgusta predlože projekte za Investicionu konferenciju Srbije, koja će se održati 30. oktobra u Moskvi.

Projekti koji budu predloženi na Investicionoj konferenciji biće selektovani, pripremljeni i objedinjeni u katalog koji će biti plasiran potencijalnim investitorima u Rusiji i drugim zemljama Zajednice nezavisnih država.

Investicionu konferenciju Srbije organizuje PKS u saradnji sa Trgovinsko-industrijskom komorom Rusije, uz podršku vlada dve zemlje.

U saopštenju Privredne komore se naglašava da je konferencija pravo mesto da se potencijalnim investitorima predstave projekti iz svih sektora privrede, od infrastrukturnih državnih projekata, projekata kompanija iz energetike, poljoprivrede, prehrambene industrije, turizma i usluga, do predloga preduzeća u procesu restrukturiranja i privatizacije.

„Cilj PKS-a je da spoji dobre ideje i projekte sa ozbiljnim investitorima koji će ih prepoznati kao profitabilne i perspektivne. Predstavljanje projekata i direktni razgovori sa potencijalnim investitorima iz Rusije biće dobra prilika za privlačenje kapitala u Srbiju i iniciranje zajedničkih poslovnih aranžmana“, naglašava se u saopštenju.

Investiciona konferencija u Moskvi bila je tema jučerašnjeg sastanka predsednika Privredne komore Srbije Željko Sertić sa direktorkom Kancelarije vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu. Ovom sastanku je prisustvovao i predsednik Skupštine dijaspore, Dragan Stanojević, koji je i skupštinski delegat Rusije, Ukrajine i Belorusije i jedan od najvećih izvoznika domaćih proizvoda u ove zemlje. On će biti aktivno uključen se u organizaciju Investicione konferencije i povezati Komoru sa drugim ruskim, ukrajinskim i beloruskim investitorima.

Dokumenta za prijavu projekata na srpskom i ruskom jeziku, kao i sve druge neophodne informacije nalaze se na sajtu Privredne komore Srbije.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …