Home >>> Aktuelno >>> Prijem u Ambasadi R. Srbije u Sofiji za poslovne ljude poreklom iz Srbije

Prijem u Ambasadi R. Srbije u Sofiji za poslovne ljude poreklom iz Srbije

Ambasada Republike Srbije u Bugarskoj okupila je poslovne ljude, predstavnike srpske zajednice, na prijemu 27. oktobra 2019. godine.

Među 60 zvanica, gosti su bili predstavnici „Telenora“, „Novartisa“, „IBM-a“, „Hajnekena“, „Lili drogerija“, „Koka kole“, „Silver star-Mercedesa“, „Ceptera“, „Boša“, „Pernod rikarda“, „Vivakoma“, „San Marko-a“,“Sport vižn-a“, „Pink plus marketa“, vlasnici nekoliko ugostiteljskih objekata, lektori srpskog jezika na univerzitetima u Sofiji i Velikom Trnovu i predstavnici sportskih klubova.

Obratio im se ambasador Željko Jović, koji je uz dobrodošlicu i zadovoljstvo velikim odzivom, naglasio da se ovim događajem Ambasada otvara za saradnju sa svim predstavnicima srpske zajednice koji žive i rade u Bugarskoj, članove njihovih porodica i sve koji svojim radom doprinose novom kvalitetu saradnje Srbije i Bugarske. Istakao je da će se ova praksa okupljanja nastaviti.

Reakcije gostiju bile su jednoglasne u oceni da je Srbima u Bugarskoj ovakva veza sa maticom izuzetno značajna i da je vide kao opredeljenje Srbije da podrži svoje građane, što za njih ima poseban značaj.

Check Also

Vidovdanski virtuelni skup predstavnika srpske dijaspore iz SAD

Predstavnici srpske dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država okupili su se na virtuelnom skupu kako bi …