Priznanje za Album sećanja na naše pretke

Album sećanja predstavljen je kao uspešan projekat na panelu „Domen koji obećava“, na konferenciji DIDS 2015. – Dani internet domena Srbije 10. i 11. marta u hotelu Metropol u organizaciji Registra nacionalnog internet domena Srbije.

DIDS 2015

Onlajn Album sećanja je na inovativan način oživeo sećanje na srpskog vojnika, uplovio u njegovu prepisku, zavirio u vojnički dnevnik te u dom u kojem je porodica iščekivala vest sa fronta. Skenirane fotografije, ratni dnevnici, pisma vojnika koji su pristigli iz čitavog sveta gde se nalaze Srbi, prizivaju sećanje na veliki broj pojedinaca učesnika Prvog svetskog rata, na samu osobu, njen život pre rata, njene želje, nadanja, očekivanja i napokon na samo njenu ličnu tragediju.

album

Projekat Album sećanja podržalo je Ministarstva spoljnih poslova – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, s ciljem da se ratnik – seljak koji je ravnopravno sa vojskovođama oblikovao srpsku istoriju“, učini vidljivim.

Check Also

„Strujno kolo“ za Teslin rođendan

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa …