Prosvjeta izabrala novo rukovodstvo

Odbor SPKD PROSVJETA u Austriji održao je prvu redovnu Skupštinu društva, na kojoj je razrešena dosadašnja uprava i izabrano novo rukovodstvo. Osim ponovo izabranog predsednika Mijalkovića, u upravi su i potpredsednik Željko Gašić, sekretar Grozdana Bulov i zamenica Marija Pavlović, blagajnik Nedeljko Savić sa zamenicom Viktorijom Kovtun, kao i članovi uprave Svetlana Matić, Milorad Samardžija i sveštenik Krstan Knežević.

Za počasne članove Društva izabrani su: književnici Radoslav Bratić i Rajko Petrov Nogo, prof. Dušan Jovanović, prof. Nikola Asanović, diplomata Mihajlo Vujović, kao i akademik Matija Bećković. Svi oni su do sada sa mnogo uspeha podržavali Društvo i ovo priznanje je pohvala i počast njihovim dosadašnjim aktivnostima na tom planu.

SKPD Prosvjeta Austrija je saopštila da ovom skupštinom ulazi u novu fazu razvoja koju će obeležiti veći kvalitet i pojačana efikasnost rada na svim poljima kulturno-prosvetnog delanja.

Na skupštini je dodeljen jedan broj zahvalnica i povelja, svima onima koji su na ovaj ili onaj način podržali rad Društva. U umetničkom delu programa nastupila je solo vokalistkinja Jelena Krstić, kao i mladi umetnici SaraNikolić na gitari i Bogdan Laketić na harmonici.

Skupštini su prisustvovali otpravnik poslova Ambasade Srbije Goran Bradić, predstavnica Konzulata Itan Pavlović-Jeremić, ambasadorka BiH Tanja Milašinović-Martinović, direktor Predstavništva Republike Srpske Mladen Filipović, arhijerejski namesnik za Austriju otac Petar Pantić, koji je blagoslovio skup, kao i predstavnici partnerskih organizacija u Beču i Austriji, pripadnici javnog života, kao i mnogi umetnici i privrednici.

Check Also

Promocija knjige „Odbrana pravoslavlja u Crnoj Gori“ u Vićenci

U okviru „Dana srpske kulture u Italiji“, u subotu 29. avgusta 2020. u Vićenci je …