Punoletstvo OSSI – ja

izvor: Tanjug

Organizacija srpskih studenata u inostranstvu (OSSI) održala je u subotu 15. avgusta u Domu narodne skupštine u Beogradu svečanu sednicu povodom 18 godina kontinuiteta u radu te organizacije.

ossi1
print screen Tanjug

Predsednik organizacije Aleksandar Jakovljević izrazio je zadovoljstvo zbog, kako je naveo, proslave punoletstva OSSI, kojim je dokazana jačina i uspešnost organizacije iz godine u godinu.
Prema njegovim rečima, članovi OSSI ostaju u organizaciji i kada se zaposle i postanu uspešni, ostaju verni organizaciji koju poštuju.

Izrazivši žaljenje zbog opravdanog izostanka jednog od osnivača OSSI i bivšeg ministra Vuka Jeremića, Jakovljević je naveo da je Jeremić postao član savetodvanog odbora organizacije.

Direktorka Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht poručila je okupljenim članovima OSSI da su oni budućnost Srbije, jer bez njih našoj zemlji nema budućnosti.
„Ne smemo da budemo izvoznici najboljeg faktora. Potrebno je da ovo društvo i država stanu iza vas. Ne smemo da dozvolimo da vaš potencijal ostane neiskorišćen, rekla je Liht, ukazujući da će odlivanjem mladih pametnih ljudi ova država ostati bez „malih sivih ćelija, negde na periferiji“. Prema njenim rečima, nećemo moći da odmaknemo sa periferne pozicije u kojoj se Srbija sada nalazi, ako ne budemo koristili „male sive ćelije“. Liht smatra da periferna pozicija u globalističkom društvu pre donosi barijere, nego mogućnosti.

OSSI je međunarodna, nevladina organizacija osnovana 1997. godne sa ciljem da okupi srpske studnte u inostranstvu i omogući im lakši povratak u zemlju, kao i da promoviše Srbiju u svetu.
Organizacija je do sada uspostavila značajan broj institucionalnih veza i partnerstava kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, a želi da još više ojača saradnju sa domaćim privatnim sektorom, kako bi svojim članovima omogucila lakši povratak u zemlju.

Check Also

Otkriven spomenik posvećen svim generacijama Srba u Kanadi

Srpska zajednica dobila je spomenik koji je posvećen svim generacijama Srba koji su sačuvali naše …