Radna grupa za izradu Akcionog plana

Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu osnovala je međuresornu Radnu grupu za izradu Akcionog plana za sprovođenje Strategije za unapređenje i jačanje odnosa matične države i dijaspore i matične države i Srba u regionu za 2013. i 2014. godinu.

Zadatak Radne grupe je da pripremi Akcioni plan za ispunjavanje obaveza koje Republika Srbija ima u odnosu ka dijaspori i Srbima u regionu, utvrđene Strategijom.

Milan Lalović, savetnik direktora za projektne aktivnosti u Kancelariji za saradnju sa dijasporom, imenovan je za predsednika Radne grupe, koja broji 22 člana iz različitih ministarstava, Instituta za uporedno pravo, Agencije za promociju izvoza i Narodne banke Srbije.

Na konstitutivnom sastanku, koji je održan u Kancelariji za dijasporu, okvirno je dogovoreno da se Akcioni plan usvoji u naredna tri meseca.

Sa leva: Veselin Sjekloća – specijalni savetnik ministra građevinarstva i urbanizma, Ljubiša Milosavljević – državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede, dr Slavka Drašković – direktorka Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Dejan Novaković – državni sekretar u Ministarstvu energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Dušan Protić – pomoćnik ministra za normativne i upravne poslove u Ministarstvu spoljne trgovine i telekomunikacija, Jovan Mijaković – pomoćnik ministra odbrane.

Direktorka Kancelarije Slavka Drašković pozdravila je članove Radne grupe, poželela im uspešan rad i izrazila zadovoljstvo što će na izradi plana raditi visokostručan kadar.

Slavka Drašković se neposredno pre sastanka radne grupe susrela sa državnim sekretarom u Ministarstvu finansija i privrede Ljubišom Milosavljevićem, državnim sekretarom u Ministarstvu energetike Dejanom Novakovićem, pomoćnikom ministra odbrane Jovanom Mijakovićem i specijalnim savetnikom ministra građevinarstva Veselinom Sjekloćom.

Check Also

Gujon: Zadovoljstvo je bilo ugostiti naše sunarodnike iz S. Makedonije

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas …