Razvoj Podrinja s obe strane Drine

Milomir Mandić, savetnik direktora Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu imenovan je za člana Radne grupe koja će raditi na stvaranju boljih životnih uslova kroz program ekonomskog razvoja 28 opština u Srbiji i Srpskoj.

O projektu „Podrinje“, razgovorali su direktorka Kancelarije za dijasporu dr Slavka Drašković, savetnik Milomir Mandić i rukovodilac Grupe za statusna pitanja Zvonko Šošević sa direktorom Predstavništva RS Mlađenom Cicovićem i pomoćnicom ministra za ekonomske odnos i regionalnu saradnju RS Jovanom Čarkić.

Mandić kaže da je kroz projekat razvoja opština Podrinja, nedavno potpisani Memorandum o saradnji vlada Srbije i Srpske radi jačanja veza sa dijasporom, dobio novi intenzitet.

„Suština projekta za Podrinje je boljitak za 1,3 miliona stanovnika koji žive s obe strane Drine. Radna grupa će izraditi program i akcioni plan za razvoj Podrinja, definisaće aktivnosti i sredstva koja će se trošiti za realizaciju ovog projekta. Vlada Republike Srpske prepoznala je vrednosti projekta „Zaposlimo Srbiju“, koji je pokrenula Kancelarija i on će dobiti nacionalni karakter jer će se proširiti i na Srpsku“, rekao je Mandić.

Na proleće sledeće godine u planu je zajednička investiciona konferencija u Podrinju za dijasporu, koja bi prevashodno bila namenjena potencijalnim investitorima iz dijaspore.

Check Also

Povezivanje institucija u kampanji zaštite imovinskih prava Srba u Federaciji

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon i pomoćnica direktora …