Roman o Tesli u Njujorku

izvor: dijaspora.rts.rs

U sali crkve Svetog Save u Njujorku 11. oktobra, predstavljena je knjiga „Tesla: Portret među maskama“ kao i njen autor, srpski pisac Vladimir Pištalo.

Промоција књиге
foto: Izdavačka kuća Agora

U saopštenju izdavačke kuće Agora se navodi da je promociju ove knjige organizovala Danijela Milić, osnivač LeitmotivArts-a iza koje stoje mnogobrojni događaji koji imaju za cilj promovisanje naše umetnosti i kulture u dijaspori, uključujući i lik i delo Nikole Tesle. Posle uspešne prezentacije knjige u srpskom konzulatu u Njujorku održane na svetski dan knjige 24. aprila 2015. godine, Vladimir Pištalo imao je priliku da razgovara o knjizi sa predstavnicima stare i nove imigracije u Njujorku.

Prisutne je pozdravio starešina crkve prota Đokan Majstorović. Bio je prisutan i znatan broj umetnika, sveštenstva i prijatelja pisane reči.

Najavljući Pištala, Zorka Milić, profesorka engleskog jezika i članica upravnog odbora crkve Sveti Sava, osvrnula se na autorovu zanimljivu biografiju kao i veliki doprinos srpskoj književnosti.

Vladimir Pištalo autor je 11 knjiga i brojnih eseja. Od 1993. godine živi u SAD gde radi kao profesor istorije.

„Poznavanje američke istorije mi je puno pomoglo u pisanju ove knjige. I ja sam kao i Tesla, i uostalom i mnogi od vas prisutni ovde danas, imigrant. Ja volim imigrante, zanimljivi su mi jer imaju bar dva života“, kazao je Pištalo tokom prezentacije koja se paralelno odvijala na srpskom i engleskom jeziku.

 

 

 

Check Also

Održana online konferencija: TESLA – IKONA DIJASPORE

Tradicionalna godišnja konferencija posvećena Nikoli Tesli, u organizaciji Tesline naučne fondacije (TNF) iz Filadelfije ove …