S ambasadorom Austrije o poseti Beču

Direktorka Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu dr Slavka Drašković boraviće službeno u Beču, od 23. do 27. januara, gde će se sastati sa austrijskim zvaničnicima i predstavnicima srpske dijaspore. Ona je danas o ovoj poseti, kao i o unapređenju položaja brojnih Srba koji žive u Austriji, razgovarala sa ambasadorom ove države u Beogradu Johanesom Ajgnerom.

Direktorka Kancelarije će se u Beču sastati sa Sebastijanom Kurcom, državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije, koji je zadužen za integracije. Ona će razgovarati i sa Sandrom Frauenberger, ministarkom za integracije u gradu i pokrajini Beč, kao i sa Klaudijom Šmid, saveznom ministarkom za školstvo, umetnost i kulturu.

U okviru svoje posete Beču, direktorka Drašković obići će predstavnike srpske zajednice i sastaće se sa našim studentima, istaknutim umetnicima i privrednicima koji žive u Beču. Ona će se posebno sresti sa Srbima iz Požarevca, kako bi dogorovili učešće u projektu privrednog povezivanja zavičajnih udruženja u dijaspori sa mestima u Srbiji odakle su potekli. Planirana je i poseta Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Svetog Save i prisustvo na svečanom balu povodom proslave Dana Svetog Save.

Beč važi za najveći „srpski“ grad posle Čikaga, jer u njemu živi oko dve stotine hiljada Srba, koji imaju Srpski kulturni centar, Crkvu i brojne organizacije, klubove i udruženja.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …