Šampionski tim: Kosovo-Knin

Izvor: Glas Srpske

Ekipa Kosovo-Knin iz Beograda pobednik je 18. izdanja Košarkaškog evropskog prvenstva srpske dijaspore koje je održano u Banjaluci. Beogradska ekipa slavila je u finalu protiv domaćina, banjalučkog Basketa 2000 rezultatom 56:45. Utakmice su trajale po 32 minuta (četiri puta po osam), a finalni susret bolje su otvorili domaći košarkaši koji su imali prednost na poluvremenu.

košarkaši

Ipak, treća četvrtina pokazala se kao presudna koju su igrači Kosovo-Knina rešili sa osam poena razlike koju su uspeli da sačuvaju do kraja. Treće mesto na turniru pripalo je ekipi Sinđelića iz Geteborga (Švedska), dok je najbolji strelac Dragiša Najdanović, košarkaš Basketa 2000 iz Beča, koji je ubacio 100 poena. Nagrada za fer-plej otišla je u ruke ekipe „Otpisani“ iz Bergena (Norveška). Za najkorisnijeg igrača turnira proglašen je Milan Dozet iz pobedničke ekipe.

– Prvi put učestvujem na ovom turniru i bilo je zaista lepo druženje pre svega. Ekipu u kojoj sam igrao poznajem još odranije i sa većinom igrača preko leta rekreativno igram basket. S obzirom na to da sam pre nekoliko dana završio karijeru zvali su me da igram sa njima i naravno da sam prihvatio poziv. Možda je košarka bila u drugom planu, iako je bila mnogo kvalitetnija nego što sam očekivao – istakao je Dozet.

Njemu je ovo drugi trofej u samo nekoliko dana pošto je nedavno postao šampion BiH sa Igokeom i nakon toga se oprostio od aktivnog igranja.

– Odigrali smo pet utakmica u tri dana, a ipak su u pitanju momci koji nisu aktivni sportisti. Mislim da su na kraju svi zadovoljni što su došli u prestonicu Republike Srpske Banjaluku i družili se. To najviše znači ekipama iz inostranstva sa kojima ćemo nastaviti druženje pre njihovog odlaska kući – dodao je Dozet.

Sledeće godine prvenstvo će biti održano u Minhenu.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …