Sopštenje - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Mediji   ›   Saopštenje
Nove škole srpskog jezika u SAD i Austriji
21.02.2023   
Saopštenje

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon najavio je, povodom Dana maternjeg jezika koji se obeležava 21. februara, otvaranje dodatnih škola srpskog jezika u Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama.

 

„Prvi put po zvaničnom programu Republike Srbije, počeće škole za srpsku decu u SAD, tj. u Čikagu, Milvokiju, Arizoni i Dalasu. Da postoji interesovanje za škole srpskog jezika u Americi, uvideli smo iz kontakata s našim ljudima na nedavno održanom skupu dijaspore u Vašingtonu“, izjavio je Gujon.

 

Deset novih dopunskih škola srpskog jezika Uprava će, zajedno sa SPKD Prosvjeta, pokrenuti i u Austriji, a one će početi s radom od nove školske godine, u septembru.

 

„Srpski jezik je vezivno tkivo srpskog naroda gde god da živi i zbog toga smo mi pre dve godine pokrenuli kampanju obeležavanja 21. februara, Međunarodnog dana maternjeg jezika, a najbolji način je da motivišemo našu decu u dijaspori da nauče srpski i da ga međusobno govore“, rekao je Gujon.

 

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj