Sopštenje - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu

Title
Idi na sadržaj
Naslovna   ›   Mediji   ›   Saopštenje
Gujon: Uz pomoć dijaspore informišemo stranu javnost o događajima na Kosovu i Metohiji
30.05.2023   
Saopštenje

Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu (USDSR) pokrenula je preko srpske dijaspore akciju informisanja međunarodne javnosti o nedavnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, saopštila je danas Uprava.

 

"Pripadnici dijaspore su ambasadori naše zemlje, rodoljubi koje bi trebalo uključiti u borbu protiv kampanje laži u inostranim medijima koja Srbe s Kosova i Metohije predstavlja kao provokatore i nasilnike, budući da oni razumeju jezik i poznaju mentalitet zemalja u kojima žive", izjavio je direktor Uprave Arno Gujon

.

U saopštenju se navodi da će Gujon danas imati video-sastanak sa predstavnicima srpskih medija koji imaju dvojezične portale u dijaspori, kako bi im prosledio istinitu stranu događaja i apelovao na njih da doprinesu probijanju medijske blokade u svetu. 

 

On je naglasio da bi trebalo da se suprostavimo neobjektivnom izveštavanju stranih medija gde su Srbi predstavljeni kao agresori i da se zato šalje informacija o događajima svim organizacijama sa  kojima Uprava sarađuje, a ima ih 1.200 u 40 zemalja.

 

"Svetska javnost treba da zna šta se tačno dogodilo na severu Kosmeta i kako je došlo do sukoba nenaoružanih Srba i pripadnika kosovske policije i KFOR-a. Treba da znaju takođe u kojem teroru žive Srbi u prethodne 24 godine. Molimo ih da u svojim sferama uticaja pomognu u sprečavanju dezinformacija o eskalaciji na Kosmetu“, rekao je Gujon.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije - Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu © Sva prava zadržana
REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA
Uprava za saradnju sa dijasporom
i Srbima u regionu
Nazad na sadržaj