Saradnja MSP i Matice iseljenika i Srba u regionu

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Tončev razgovarao je danas sa predsednikom Matice iseljenika i Srba u regionu Miodragom Jakšićem.

Sagovornici su razgovarali o intenzivnoj saradnji države sa ovom, najstarijom srpskom organizacijom, koja se još od 1949. godine bavi saradnjom i unapređenjem veza sa našim ljudima u svetu.

Obostrano je zaključeno da je neophodno uključiti naše iseljenike u sve društvene, političke, privredne, kulturne i sve druge tokove u njihovoj matičnoj zemlji i podržati napore naših organizacija i pojedinaca u svetu na očuvanju srpskog identiteta i tradicije.

Miodrag Jakšić zahvalio je državi Srbiji na aktivnoj ulozi u saradnji sa našom dijasporom i informisao je državnog sekretara Tončeva o programima Matice iseljenika u narednom periodu i aktivnostima kojima će se javnost u našoj zemlji upoznati sa dostignućima našeg naroda van granica Srbije, kroz organizaciju predavanja, konferencija, akademija, književnih i umetničkih večeri u prostorijama Matice u Beogradu.

Državni sekretar Ivica Tončev dao je podršku Matici iseljenika i Srba u regionu za najavljene projekte koji idu u smeru obeležavanja velikog jubileja – 70 godina od osnivanja Matice, koji će se obeležiti 2019. godine i najavio intenzivniju i bližu saradnju Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Matice iseljenika i Srba u regionu.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …