Sastanak s udruženjima iz Hrvatske i RS

Direktorka Vladine Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu dr Slavka Drašković održala je sastanak sa predstavnicima udruženja iz Hrvatske i Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali Ružica Mandić iz ,,Udruge žena iz Vukovara“, Zoran Kojić i Goran Čelar iz ,,Srpskog narodnog foruma“ i predsednik udruženja ,,Jadovno 1941“ Dušan Bastašić, kao i članovi ovih organizacija.

Slavka Draskovic

[blockquote_left] Promocija Jadovno 1941.

Udruženje potomaka i poštovalaca žrtava Jadovno 1941. bavi se otkrivanjem istine o zločinima počinjenim u koncentracionim logorima Gospić-Jadovno-Pag za vreme Drugog Svetskog rata. Večeras, u 18 časova, u Parohijskom domu hrama Svetog Save održaće se promocija i konferencija za novinare novoosnovanog udruženje građana Jadovno 1941. iz Beograda. [/blockquote_left]

Predstavnici udruženja predstavili su svoje aktivnosti i obrazložili probleme sa kojima se suočavaju, zatraživši podršku institucija Vlade Republike Srbije. Razgovarali su o potrebi da se podrže manifestacije koje neguju kulturu i običaje i mogućnostima jačanja organizacija civilnog društva koje rade na zaštiti naših sunarodnika.

Direktorka Slavka Drašković je pozvala organizacije na jedinstvo i bolju međusobnu komunikaciju između krovnih organizacija kao što su ZVO i SNV i drugih udruženja i organizacija iz nevladinog sektora.

Bilo je reči i o problematici u vezi sa vrtićem Vukovar 2. Direktorka je istakla važnost dijaloga između nadležnih organa Republike Hrvatske u cilju pronalaženja adekvatnog rešenja za opstanak ove institucije koja ima veliki značaj za srpski narod u Vukovaru.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …