Sastanak sa nastavnicima srpskog jezika u Sidneju

Generalni Konzulat Republike Srbije u Sidneju organizovao je radni sastanak sa nastavnicima srpskog jezika iz trinaest državnih škola i crkveno-školskih opština iz Sidneja i Vulongonga.

Nastavnici su zatražili kao prioritet i 15 kompleta nastavnog materijala. Jedan primerak ovog kompleta donirao je zamenik direktora Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbe u regionu Aleksandar Vlajković prilikom nedavne posete.Takođe je istaknuto da za učenike nižih razreda nedostaje lektira.

Radni deo sastanka bio je posvećen organizaciji Vidovdanske akademije, centralne školske priredbe na srpskom jeziku. Priredba se održava na Univerzitetu Novi Južni Vels u Sidneju i učestvuju polaznici svih srpskih škola u Australiji.

Ovaj sastanak potvrđuje napore koje srpska zajednica ulaže u očuvanje maternjeg jezika, kulture i istorije srpskog naroda na prostoru Australije.

Takođe su i Ministarstvio prosvete i nauke i Kancelarija za dijasporu,u poznati sa sadržinom ovog sastanka u cilju očuvanja i unapređenja saradnje.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …