Savez Srba u Austriji

Savez Srba u Austriji povezao se sa jednom od najvećih humanitarnih organizacija u Austriji – Savezom samarićanskih radnika u Salcburgu i Beču (Samariterbund), u nameri da obezbedi što veću humanitarnu pomoć za ljude u Srbiji koje je unesrećila poplava.

austrija

Savez Srba u Austriji saopštava da se sva prikupljena pomoć iz čitave Austrije do kraja juna može dopremiti u distribucioni centar u Beču, odakle će biti upućena u ugrožena područja. Već je 45 tona humanitarne pomoći koja je dopremljena sa krajnjeg zapada Austrije, pokrajine Forarlberg, stiglo na svoje odredišta u Srbiji.

austrija1

Kako Savez saopštava, u svetlu ogromne motivacije i želje da se pomogne, u roku od 3-4 dana gotovo da je svaki klub, manji grad ili regionalni centar, već imao mesto za prikupljanje pomoći, kao i jasnu viziju kako se ta pomoć može pripremiti, popisati i u koordinaciji sa Ambsadom ili Predstavništvom RS u Beču transportovati do ugroženih područija. Troškove prevoza pomoći je već nakon nekoliko dana od početka poplava, preuzelo Ministarstvo spoljnih poslova Austrije.

austrija2

Obezbeđena je i finansijska pomoć. Pokrajina Beč je odobrila 400, a pokrajina Forarlberg 200.000 evra za ugrožena područija u Srbiji i Republici Srpskoj. U Savezu očekuju da se humanitarna akcija nastavi u koordinaciji sa kriznim štabovima i organima koji su zaduženi za sanaciju štete i obnovu ugroženih područija i kažu da austrijski mediji sada više izveštavaju o nesreći koja je zadesila Srbiju. Svi koji žele da se uključe mogu da dobiju informacije putem mejla: office@sgoe.or.at i tel:+4369919999910

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …