Sedma medijska konferencija dijaspore i Srba u regionu

Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Udruženje novinara Srbije pozivaju vas na medijsku konferenciju dijaspore i Srba u regionu.

VI конференција новинара и медија дијаспоре
VI konferencija novinara i medija dijaspore

Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koju organizuju Udruženje novinara Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i, biće održana 27. decembra u 11 sati u Pres centru Udruženja novinara Srbije (Knez Mihajlova 6).

Sedma konferencija će biti posvećena jačanju onlajn kapaciteta organizacija i udruženja Srba u dijaspori i regionu, njihovoj ulozi u očuvanju jezika i pisma,  informisanju i promovisanju srpske zajednice u inostranstvu, prednostima korišćenja onlajn medija, kao i značaju usavršavanja za rad na internetu.

Na konferenciji će biti predstavljeno istraživanje o internet nastupu i zastupljenosti na mrežama udruženja i organizacija Srba u dijaspori i regionu, kao i predlozi za unapređenje. U okviru konferencije biće organizovana i radionica na temu kreiranja sadržaja, promocije na društvenim mrežama i vidljivosti sajta.

Organizacijama i udruženjima iz dijaspore i regiona, medijima i drugim zainteresovanim biće omogućeno predstavljanje medijskih projekata namenjenih dijaspori i Srbima u regionu.

Prijave za učešće se mogu poslati do utorka, 20. decembra 2016. godine na elektronsku adresu pc@uns.org.rs

Prethodna Šesta konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu održana je 23. oktobra 2015. godine.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …