Selaković: Regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Skupštini Srbije sa članovima Odbora za dijasporu i Srbe u regionu o rezultatima ministarstva u toj oblasti i produbljivanju saradnje sa ciljem što efikasnije podrške pripadnicima našeg naroda u susednim zemljama i dijaspori.

Ministar Selaković je članove odbora detaljno upoznao sa projektima koje su Ministarstvo spoljnih poslova i njegova Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu realizovali u proteklom periodu, kao i sa budućim planovima.

 

Selaković je ovom prilikom istakao da je regionalna politika u vrhu prioriteta naše spoljne politike, i da će Ministarstvo spoljnih poslova, kroz dobro planirane projekte i unapređenje rada svoje diplomatsko-konzularne mreže, a kao pouzdan i kredibilan spoljnopolitički partner, nastaviti da sarađuje sa srpskom dijasporom i pomaže Srbima u regionu.

Narodni poslanici interesovali su se za širok spektar pitanja u vezi sa položajem Srba u regionu i mogućnostima da kroz parlamentarnu diplomatiju, u sinhronizovanom delovanju sa Ministarstvom spoljnih poslova, doprinesu aktivnostima naše zemlje na ovom polju.

Na sednici Odbora razmotrene su konkretne mogućnosti intenziviranja saradnje i razmene informacija kroz češće organizovanje tematskih sednica.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …