Šesta konferencija novinara i medija dijaspore

ažurirano 19.10.2015.

Ovogodišnja konferencija novinara i medija dijaspore i srpskih organizacija regiona biće održana 23. oktobra u Beogradu, u Pres centru UNS-a, (Knez Mihajlova 6/III). Teme su finansiranje medija dijaspore i Srba iz regiona i njihovo prilagođavanje digitalnom okruženju. 

Конференција медија дијаспоре, 2013. године
Konferencija medija dijaspore, 2013. godine

Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu, koju organizuju Ministarstvo spoljnih poslova – Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Udruženje novinara Srbije, biće održana 23. oktobra u Beogradu. Šestu konferenciju novinara i medija dijaspore podržava i Ministarstvo kulture i informisanja.

uns

Konferencija će biti posvećena projektnom sufinansiranju medija dijaspore i regiona, prelasku štampanih izdanja na onlajn platforme i mogućim modelima finansiranja medija.

Učesnike konferencije pozdraviće ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić, državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Saša Mirković i predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović.

Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Miodrag Linta, predstavnica Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović i generalni sekretar UNS-a Nino Brajović govoriće o iskustvima i izazovima konkursa za sufinansiranje medija dijaspore i regiona.

O prelasku štampanih izdanja na onlajn platforme i mogućim modelima finansiranja onlajn medija dijaspore, kao i podršci iz matice i mogućim vidovima saradnje, govoriće koordinator UNS-ove škole VebNovinar Marko Nedeljković i urednici i novinari medija iz dijaspore i regiona.

U poslednjoj sesiji konferencije, predstavnica Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Milena Banović i Ministarstva kulture i informisanja Borka Rajšić govoriće o finansiranju organizacija civilnog društva – pripadnika srpske zajednice iz regiona i dijaspore i smernicma za pisanje projekata za konkurs za sufinansiranje koje raspisuje Ministarstvo kulture i informisanja.

Najavu za medije i Agendu možete preuzeti na sajtu Pres centra UNS-a.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …