Škola iz Bojnika predstavlja Srbiju na konfrenciji u Oslu

Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Osnovna Škola „Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika prestavila je na međunarodnoj konferenciji Saveta Evrope u Oslu primere dobre prakse kada je reč o primeni demokratske kulture u školama i merama za sprečavanje diskriminacije.

Ta škola je izabrana među 748 škola iz Evrope i jedna je od škola koje je primere svoje dobre prakse predstavila na konferenciji koju je otvorila premijerka Norveške Erna Solberg.

Na konferenciji učestvuju i ministar prosvete i integracija Norveške Jan Tore Sanner, generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland i generalni direktor odeljenja za demokratiju Snežana Samardzić Marković.

Profesroka engleskog jezika iz OŠ „Stanimir Veljković Zele“  Ana Stojković je na konferenciji predstavila aktivnosti koje pomažu u stvaranju inkluzivne i demokratske škole.

Na konferenciju su, osim predstavnika Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja  pozvani i predstavnici škola 18 država, a prema izboru Saveta Evrope Srbiju predstavlja  škola „Stanimir Veljkovic Zele“ iz Bojnika.

Konferencija je  povod za pokretanje kampanje pod nazivom „Free to speak, safe to learn“-democratic schools for all“, čiji je cilj bezbednost učenika i sloboda govora u školama.

       

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …