SKUD „Afrika“ – Čuvari nasleđa

Srpsko kulturno umetničko društvo „Afrika“ iz Johanesburga organizovalo je u subotu, 8. septembra 2018. godine u Viktorija pozorištu u Johanesburgu Drugi prolećni folklorni festival „Čuvari nasleđa“

Ovogodišnji festival je posvećen jubileju sto godina od rođenja Nelsona Mandele. U prvom delu festivala učestvovale su grupe koje su predstavljale pored Srbije i JAR i Azerbejdzan, Belorusiju, Bugarsku, Kinu, Indiju, Irsku, Kazahstan, Portugal, Rusiju, Škotsku i Španiju. Uz brojne učesnike iz 13 zemalja prisustvovalo je oko 200 naših građana, kao i ugledne zvanice. Manifestacija je osim dobrovoljnim prilozima sufinansirana sredstvima Ministarsva spoljnih poslova –  Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Kasnije ove godine organizatori festivala su u saradnji sa Zajedničkom komorom privrede i industrije Srbije i juga Afrike iz Johanesburga najavili održavanje dve radionice posvećene promociji preduzetništva među mladima u našoj dijaspori kao i jačanju poslovnih veza omladinaca pripadnika naše zajednice u JAR  sa matičnom državom.

U međuvremenu ansambl SKUD „Afrika“ će kao gost Zavoda za kulturu Vojvodine imati koncert u prvoj polovini oktobra u Novom Sadu, a pre obrazovno-rekreativnog kampa za Srpsku školsku decu uzrasta od 6 do 16 godina koji je SKUD „Afrika“  kao organizator u saradnji sa Srpskom školom „Sveti Sava“ iz Johanesburga, organizuje u Johanesburgu početkom decembra o.g. a što je takođe najavljeno na ovogodišnjem festivalu „Čuvari nasleđa“.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …