Slavka Drašković u Moskvi

Direktorka Kancelarije za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Slavka Drašković je prisustvujući na Srpsko – ruskoj investicionoj konferenciji u Moskvi održala sastanak sa Konstantinom Zatuljinom, direktorom Instituta za dijasporu i integraciju, kao i sa predstavnicima srpske dijaspore u Rusiji.

Andjelkovic, Timotijevic, Pantovic, Mitrovic, i S. Draskovic
Slavka Drašković sa Srbima iz Rusije (Anđelković, Timotijević, Pantović, Mitrović, Drašković)

«Iskustvo koje ovaj Institut ima u radu sa Rusima van granica Rusije, u njihovom okruženju, je izuzetno značajno za nas. Posebno imajući u vidu da Rusi u okruženju imaju slične probleme sa pravima kao i Srbi u regionu», rekla je povodom sastanka Slavka Drašković.

Jedna od tema razgovora je po rečima direktorke Kancelarije, bila i moguća zajednička konferencija na temu položaja naroda koji su ostali urazličitim državama regiona, a nakon raspada bivših saveznih država.

Sastanku je prisustvovao i zamenik direktora Instituta Vladimir Zarikina i predstavnik amabasade Republike Srbije u Moskvi.

Susret sa predstavnicima dijaspore

Slavka Drašković je u Moskvi imala i sastanake sa predstavnicima nekoliko udruženja Srba u dijaspori, kao i sa srpskim privrednicma koji rade u Rusiji. Sastanku sa srpskom dijasporom prisustvovali su Momčilo Zeković, prvi savetnik Ambasade Srbije; članovi Uprave Regionalne društvene organizacije Objedinjenje Srba – Božidar Mitrović, Nataša Srzentić, Radomir Nikolić, Slaviša Vuković, Stevo Pantović, Anđelkovič Rade, Branislava Gligorov, Ikanovič Budimir, Ikanović Milomir, Danica Prodanović, Vesna Pantović, Srećko Arlov, i predstavnik društva Ano Tamo Daleko Đorđe Timotijević.

Srpsko – ruskoj investicionoj konferenciji u Moskvi prisustvovalo je i oko pedeset privrednika iz srpske dijaspore, koji će u narednom periodu, po rečima direktorke Kancelarije, raditi na tome da projekti predstavljeni na Konferenciji stignu i do drugih potencijalnih investitora u Rusiji i regionu.

Paralelno sa posetom direktorke, Rusku federaciju je posetio i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Check Also

Gujon: Zadovoljstvo je bilo ugostiti naše sunarodnike iz S. Makedonije

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon ugostio je danas …