I Srbi mogu da se slože

Izvor: Frankfurtske vesti

Od sledeće fudbalske sezone u Minhenu će se u raznim ligama takmičiti pet ekipa pod imenom SK Srbija – RS, udruženih klubova SK Srbija i SK Banjaluka! To je dogovoreno na sastanku po tri predstavnika oba kluba, a u prisustvu i protojereja Marinka Rajaka, starešine hrama Sv. Jovana Vladimira kralja srpskog u Minhenu i člana ekipe veterana SK Srbija.

– Ideja o udruživanju postojala je već duže vreme, ali je tek sada došao trenutak da se ona i ostvari. Uz obostranu spremnost da se udružimo u jedan klub SK Srbija – RS, bila nam je važna i podrška sveštenika Marinka Rajaka. U toku su tehnički poslovi da se sve to do sledećeg prvenstva pripremi, kako bi od iduće sezone SK Srbija – RS imala tri seniorske ekipe prvu, drugu i treću, veterane i podmladak. Prvotimci nastavljaju takmičenje u Krajs ligi, druga u A, a treća u B klasi i u njima će igrati fudbaleri oba kluba. Postavili smo sebi cilj da zajedničkim snagama okupimo što veći broj naše dece koja igraju ili tek nameravaju da igraju fudbal kako bi SK Srbija – RS postala dobro organizovan i jak srpski klub u Minhenu – kaže sportski direktor SK Srbija Aleksandar – Bobi Mićić.

Na sličan nači o udruživanju ova dva naša fudbalska kluba u Minhenu razmišlja i Veselko Jakovljević, dugogodišnji predsednik i član uprave SK Banjaluka.

[blockquote_left] Podrška protojereja Rajaka

Odluku o udruživanju dva minhenska sportska kluba doneli su u ime rukovodstva i članova po tri predstavnika SK Srbija i SK Banjaluka. To su Aleksandar Mićić, Ljubo Macanović i Sreten Gadžić iz SK Srbija i Zlatko Maksimović, Veselko Jakovljević i Vaso Pavličić iz SK Banjaluka. Podršku ovom dogovoru svojim prisustvom dao je i protojerej Marinko Rajak. [/blockquote_left]

– Ostvarila se naša višegodišnja želja i inicijativa da se udruže SK Srbija i SK Banjaluka i da naši ljudi u Minhenu imaju jak srpski sportski klub. Uz dobru organizaciju i više sponzora biće lakše finansirati jedan kolektiv – smatra Jakovljević.

Uz želju da se ujedine ova dva naša kluba, koja je prisutna dosta dugo, sigurno je jedan od razloga ovog čina i određena racionalizacija u srpskom fudbalu u Minhenu. Oba ova kluba imala su i imaju problema u finansiranju redovnih aktivnosti gde deo razloga leži i u činjenici da je ekonomska situacija u društvu dosta teška. Postalo je mnogima jasno da se samo udruženim snagama i zajedno može bolje i više. Na sličan način ponašaju se i sportski klubovi drugih stranaca u Minhenu, ali i nemački klubovi, jer traže optimalna organizaciona rešenja, među kojim je i racionalizacija.

Check Also

Počele sa radom 4 nove dopunske škole srpskog jezika na Malti

U subotu i nedelju, 16. i 17. oktobra, održani su prvi časovi u okviru projekta …