Srbi od Sarajevskog atentata do Haškog suda

Udruženje Srba iz Hrvatske organizovalo je naučni skup „Srpski narod od Sarajevskog atentata do Haškog tribunala“, pod pokroviteljstvom Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i Srbe u regionu. Na skupu je izloženo 22 referata koji će biti objavljeni u „Zborniku radova“.

Razmatrane su tri teme: Geneza stradanja srpskog naroda, Posledice stradanja i progona srpskog naroda i Moguća rešenja nastalih problema . Posebno je skrenuta pažnja na sve žešće nasrtaje raznih falsifikata koji se nameću preko medija i opasno ugrožavaju srpski nacionalni identitet.

Na skupu su učestvovali Nikola Žutić sa Instituta za savremenu istoriju, Milojko Budimir, generalni sekretar Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvratske, Miroslav Svirčević sa Balkanološkog instituta, Momčilo Diklić s Instituta za evropske studije, Gojko Malović iz Arhiva Jugoslavije, Momčilo Subotić s Instituta za savremenu istoriju, akademik Veselin Đuretić, Dušica Bojić, Radovan Pilipović, Milisav Sekulić, Momčilo Vuksanović iz Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore, Milan Igrutinović i Gordana Živković iz Instituta za evropske studije i drugi.

Check Also

Председник Вучић испред председништва Р. Србије дочекује српског члана Председништва БиХ Додика

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Nakon sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima Republike Srpske, predsednik R.Srbije …