Srbi u Australiji povezuju dve zemlje

izvor: Tanjug

BEOGRAD – Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović i delegacija parlamenta Australije koju predvodi zamenik predsedavajućeg Predstavničkog Doma parlamenta Stiv Džordžans složili su se danas u Beogradu da srpska dijaspora u Australiji predstavlja važnu sponu za razvoj bliskih odnosa dve zemlje.

Kako je navedeno u saopštenju kabineta predsednika parlamenta, obe strane su se založile da zajedno doprinose očuvanju i promociji srpske kulture i jezika sa ciljem snaženja pozitivnog imidža koji Srbija ima u Australiji, a australijska delegacija je pokazala i poseban interes za mogućnosti investiranja u poljoprivredu i rudarstvo.

Stefanović je poželeo dobrodošlicu članovima delegacije Australije i istakao da se srpska strana zalaže za unapređenje parlamentarne, a posebno ekonomske saradnje.

On je istakao značajnu ulogu Parlamentarnih grupa prijateljstva dva parlamenta, dok je šeF delegacije Džordžans ukazao na činjenicu da su skoro svi, ujedno i članovi parlamentarne grupe prijateljstva Australije sa Srbijom.

Na sastanku je, takođe, istaknut i značaj razvoja kulturne saradnje dve zemlje, navedeno je u saopštenju.

Check Also

Svaki Srbin u dijaspori potencijalni lobista

Naši sunarodnici van Srbije su jedan od velikih potencijala koji država do sada nije prepoznala …