Sporazum o vozačkim dozvolama sa Grčkom

Državljani Srbije koji žive u Grčkoj, moći će da zamene važeće srpske vozačke dozvole za ista grčka dokumenta, bez prethodnog polaganja teorijskog i praktičnog dela vozačkog ispita.

To je predviđeno Sporazumom o međusobnom priznavanju vozačkih dozvola koji su danas u Solunu potpisali potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar infrastrukture i saobraćaja Republike Grčke Hristos Spircis. Kako se navodi u saopštenju MUP-a isti princip će za zamenu dozvola važiće i za državljane Grčke koji žive u Srbiji.

Stefanović se danas u Solunu sastao i sa grčkim ministrom unutrašnjih poslova Nikolasom Toskasom, sa kojim je razgovarao i o hapšenju srpskih državljana na Zakintosu.

Stefanović se, kako se navodi, tokom sastanka uverio da oni imaju fer tretman i da se prema njima postupa u skladu sa zakonom.
Dvojica ministara istakli su dobre odnose dve policije, a razgovarali su i o unapređenju saradnje operativnih službi i bržoj razmeni informacija.
To se, između ostalog, odnosi i na razmenu saznanja oko potencijalnih terorista koji bi se mogli naći među migrantima, koji pre dolaska u Srbiju prolaze i kroz Grčku.

Izvor: Tanjug

Check Also

Svaki Srbin u dijaspori potencijalni lobista

Naši sunarodnici van Srbije su jedan od velikih potencijala koji država do sada nije prepoznala …