„Srbi za Srbe“ prikupili 200.000 evra

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“, koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina. Do sada je prikupljeno više od 200.000 evra, saopštila je organizacija.

srbi za srbe

„Srbi za Srbe“ navode da su obezbedili veliku humanitarnu pomoć za ugrožena područja u Obrenovcu i okolnim selima i prihvatnim centrima u Beogradu, ugroženim ljudima u Malom Zvorniku, Šapcu, Bajnoj Bašti, Krupnju, Smederevskoj Palanci i Paraćinu. Takođe, prvi kontigent pomoći upućen je u ugrožena područja u Republici Srpskoj kroz lokalni ogranak organizacije “Srbi za Srbe“.

Predsednik organizacije Igor Rašula se zahvaljuje svim donatorima koji su prepoznali trenutak da kroz finanijsku pomoć obezbede značajna sredstva za saniranje štete prouzrokovane katastrofalnim poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. On je dodao da se akcija “Borba protiv poplava“ se nastavlja i dalje, jer je ovo tek početak okupljanja srpske dijaspore i dopremanja neophodne pomoći ugroženom stanovništvu.

Organizacija, inače, od 2005. godine aktivno radi na prikupljanju i pružanju socijalne i humanitarne pomoći ugroženim porodicama sa petoro i više dece širom Balkana.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …