Srbija – Švajcarska: Sporazum o vazdušnom saobraćaju

Novi sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Švajcarske omogućiće bolju povezanost srpske dijaspore i matice, s obzirom na to da pruža mogućnost da avio kompanije uspostave letove iz više različitih gradova.

србија.гов.рс
srbija.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh potpisali su 15. aprila Sporazum o vazdušnom saobraćaju koji treba da omogući intenzivnije i liberalnije odnose dveju zemalja u toj oblasti.

Mihajlović je nakon potpisivanja tog dokumenta podsetila na to da Srbija i Švajcarska već imaju jedan sporazum o vazdušnom saobraćaju, koji je sada dorađen i upotpunjen. Ona je objasnila da ovaj sporazum znači mogućnost da između dve zemlje bude više letova iz raznih gradova koji će biti dogovarani na nivou kompanija, što omogućava sve vrste dogovora koji prethodnim sporazumom nisu bili mogući.

Ruh je ponovio da ovaj dokument omogućava bolju povezanost dveju zemalja, što je veoma značajno imajući u vidu to da u Švajcarskoj živi i radi velika srpska dijaspora. On je podsetio na to da se trenutno nedeljno između Švajcarske i Srbije obavi približno 20 letova.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …