Srbija u Australiji

izvor: RTS

Manifestacija „Dani srpske kulture“ biće održana od 5. do 15. septembra u četiri grada Australije. Planirane su raznovrsne kulturne, privredne i druge aktivnosti u cilju prezentovanja srpske istorije i tradicije, kao i unapređenja i povezivanja dijaspore i matice.

Ovogodišnja manifestacija „Dani srpske kulture“ biće održana u četiri grada Australije, u periodu od 5. do 15. septembra i to u Sidneju, Melburnu, Brizbanu i Pertu.

Cilj manifestacije, koja je jedinstven spoj kulture i biznisa, lepote i umetnosti, je čuvanje i negovanje srpske kulture, tradicije i jezika. Ima za cilj i unapređenje i povezivanje Srbije na kulturnom i ekonomskom planu sa dijasporom.

Pokrovitelj ovogodišnje manifestacije je Generalni konzulat Republike Srbije u Sidneju u saradnji sa Maticom iseljenika Srbije i Istorijskim muzejom Srbije.

Istorijski muzej Srbije će na izložbama u Sidneju od 5 do 11. u prostorijama Generalnog konzulata i u Melburnu od 12 do 22. septembra u galeriji „Srpskog glasa“ predstaviti izložbu „Sve srpske vojvode i srpsko oružje“.

Glumac i umetnik Goran Sultanović izvodi monodramu „Ja pevam svoj bluz“, dok će muzičar bogate karijere Dušan Duda Bezuha pratiti glumca i predstaviti se svojim muzičkim programom.

Modne kreatorke Marija Ivanković i Dragica Gavrić prezentovaće „Marija Hand Made“ i „Gani Hand Made“, a slikarka, ikonopisac, profesor, poeta i humanista Gordana Nenadović predstaviće svoja umetnička dela.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …