Srbija u finalu Integracionog svetskog prvenstva Austrije

izvor: spoji-magazine.com

Fudbaleri „FK Spoji!“ nastupali su kao ekipa Srbije na Integracionom svetskom prvenstvu Austrije u Inzbruku i osvojili prvo mesto. Ovo takmičenje, na kojem učestvuju različite nacije koje žive na prostoru Austrije, gostuje u Beču, Lincu, Inzbruku, Salcburgu, Badenu i Gracu nakon čega sledi austrijsko finale za koje se kvalifikuju po prve dve ekipe iz svakog grada.

FK Spoji!“ kao ekipa Srbije prošao je kao prvi u grupi, ispred Džibutija, Kameruna, Austrije i Gane, u polufinale gde je pobedio Palestinu. U finalu je usledio dvoboj protiv Somalije, koju su naši izabranici takođe pobedili osvojivši tako po prvi put kao ekipa Srbije ovo takmičenje u Inzbruku i kvalifikujući se tako u austrijsko finale, koje će biti održano u septembru ove godine u Salcburgu ili Beču.

„FK Spoji!“ je tako do sada jedina ekipa Srbije, koja se kvalifikovala za finale Integracionog svetskog prvenstva Austrije, jer su ekipe Srbije u Beču i Lincu zauzele 3. mesto. Pored ekipe Srbije iz Tirola za Austrijsko finale kvalifikovali su se Somalija, Bosna i Hercegovina, Turska i Afganistan.

Deo pobedničke ekipe „FK Spoji!“ odnosno Srbije bili su: David Kožomanović, Marjan Jovanović, Predrag Nenadović, Nikola Dimitrov, Miloš Cvetković, Miloš Nedimović, Nemanja Marković, Nikola Vidosavljević, Mateja Ikić, Aleksandar Marinković (pomoćni kapiten), Milan Jovanović (kapiten), kao i Sabahudin Kolaković i Vladimir Vlajić.

 

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …