Srećni božićni i novogodišnji praznici!

Dragi naši sugrađani,

Poštovani zemljaci,

Nastupaju novogodišnji i božićni praznici, vreme kad većina vas koja živi i radi u inostranstvu dolazi u Srbiju, da slobodne dane provede sa svojim porodicom i prijateljima.

Stavljam vam na raspolaganje kapacitete Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, sa željom da je prepoznate kao vašu kuću u Srbiji, čija vrata su vam uvek otvorena za sve ideje i inicijative. Nadam se da ćemo u 2013. godini uspešno sarađivati, da ćemo raditi zajedno za dobro, i vas u rasejanju, i nas u Srbiji.

Očekuje nas mnogo posla i nužnih reformi koje moramo da sprovedemo, a podrška dijaspore nam je od neprocenjivog značaja. Odlučni smo da odnose na relaciji matica – dijaspora postavimo na zdrave temelje. Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu je vaš kanal prema Vladi Republike Srbije. Naš zadatak je jačanje veza svih vas sa svojom maticom, a namera da svaka mera i aktivnost koje u tom pravcu preduzmemo budu suštinski, a ne formalni i da imaju za sve nas praktični značaj i rezultat.

Izražavam veliko poštovanje i zahvalnost za svu brigu koju pokazujete prema svojoj matičnoj zemlji i svojoj zajednici u zemljama u kojima živite. Želim vam da u prijatnom okruženju provedete praznike. Neka porodična okupljanja tokom prazničnih dana u vaše domove unesu radost, ljubav i mir, a predstojeća godina donese mnogo lične i porodične sreće, zdravlja, uspeha i napretka.

U ime Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i u svoje lično ime, čestitam vam novogodišnje i božićne praznike.

Želim vam mnogo sreće i uspeha u Novoj 2013. godini!

Direktorka Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu

dr Slavka Drašković

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …