Srpska gimnazija iz Budimpešte predstavlja se u Zemunu

Izvor: snnovine.com

Zemunska gimnazija je do 27. marta domaćin četvorodnevnog susreta gimnazija Evrope, povodom predstavljanja rezultata projekta „Istraživanjem do bolje nastave“. Predsednik Skupštine opštine Zemun Nenad Vranjevac ugostio je delegaciju nastavnika i učenika gimnazija iz Rumunije, Slovenije, Republike Srpske, a na susretima učestvuju i predstavnici Srpske gimnazije iz Budimpešte.

Фото: Википедиа
Foto: Vikipedia

– Međunarodna saradnja na načelima razmene iskustvima, usvajanja novih veština i znanja, predstavlja važan faktor u sticanju kompetencija za život i obrazovanje. Upoznajući druge kulture pronalazimo zajedničke imperative koji počivaju na geografsko – istorijsko – kulturološkom izvorištu evropskih vrednosti – rekao je tom prilikom Nenad Vranjevac.

Projekat „Susreti gimnazija Evrope – istraživanjem do bolje nastave“ je od izuzetne vrednosti, kako u istraživačkom, tako i u konceptu primera dobre prakse u naučno – vaspitnom procesu, i ko takav podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Milorad Radulović, član Veća opštine Zemun naglasio je da i druge obrazovne institucije treba da slede primer Zemunske gimnazije, jer se na taj način otvara prostor za regionalnu saradnju u oblasti školstva.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …