Srpski kulturni centar na 37. Sajmu migracija, kultura i državljanstava u Luksemburgu

Od 29. februara do 01. marta 2020. godine, u Luksemburgu održan je tradicionalni 37. Festival migracija, kultura i državljanstava.

Srpski kulturni centar u Luksemburgu je i ove godine učestvovao na sajmu i predstavio tradicionalnu srpsku hranu – ćevape, pljeskavice, punjene paprike, ajvar, kajmak, domaće pite i kolače, kao domaće rakije – šljivovicu, dunju i orahovaču, kao i vina renomiranih srpskih proizvođača. Pored toga, na štandu su se nalazile i vunene čarape i kape, kao i promotivni materijal posvećen Republici Srbiji.

Štand je bio ukrašen našim zastavama i balonima u boji zastave. Deo predstavnika srpske zajednice koji su posluživali na štandu SKC bio je obučen u srpske narodne nošnje. Na Festivalu su predstavljene mnogobrojne nacije iz Afrike, Latinske Amerike i Evrope. Na svečanom otvaranju govorila je Korin Kaen, ministar za porodičnu zaštitu i integraciju, Mark Krošet, predsednik Agencije za volontere, Amelija Konte, član izvršnog odbora Komiteta za vezu sa stranim zajednicama i Snežana Balešević, član Upravnog odbora Srpskog kulturnog centra u Luksemburgu. Ispred Ambasade R. Srbije, svečanom otvaranju prisustvovale su ambasador Marina Jovićević i konzul Vesna Lalić, koje su posetile i štand Srpskog kulturnog centra, koji je izazvao veliko interesovanje posetilaca.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …