Srpsko evrovizijsko veče u Beču

Izvor: RTS

Srpska delegacija na Evrosongu, uz podršku ambasade Republike Srbije u Austriji, organizovala je 15. maja, u bečkom „Kursalonu“ veliku zabavu, povodom učešća Srbije na takmičenju za Pesmu Evrovizije.

Bojana Eurosong

Zabavu pod nazivom Serbian Evening in Vienna, otvorio je Dragan Ilić, šef delegacije RTS-a.

Uz Bojanu Stamenov, koja zastupa Srbiju na Pesmi Evrovizije, goste su zabavljali Marija Šerifović, pobednica Evrosonga 2007. godine i trubački orkestar Zlatne trube iz Knjaževca.

Pored mnogobrojnih gostiju, slavlju su prisustvovali i: Daniel Kajmakovski, predstavnik Makedonije na Pesmi Evrovizije, Nenad Knežević Knez, predstavnik Crne Gore, kao i učesnici Eurosonga iz Slovenije, Moldavije i Azerbejdžana.

Bojana se zahvalila kompozitoru Vladimiru Grajiću, produkciji Beoton i svim sponzorima koji su omogućili ovo bečko slavlje, uoči nastupa 19. maja, kada će u prvom polufinalu, pevajući Beauty Never Lies, pod rednim brojem 9, pokušati da uđe u finale.

Bečka javnost već uveliko hvali Bojanin izuzetan glas, a uz podršku glasača, treba očekivati njen plasman na završni koncert Pesme Evrovizije koji će se održati 23. maja u bečkoj Gradskoj hali.

Check Also

„Strujno kolo“ za Teslin rođendan

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa …