Srpsko – kineski poslovni klub

U Pekingu je na inicijativu pojedinaca iz dijaspore osnovan Srpsko – kineski poslovni klub sa osnovnim ciljem promocije srpskih firmi koje rade u Narodnoj Republici Kini.

skpk

Predsednik Poslovnog kluba koji na dan osnivanja broji 27 članova je Zoran Bogdanović, a koordinator Poslovnog kluba je Nebojša Ristić. Događaju je prisustvovao i Bojan Cvetković, ministar savetnik, zadužen za ekonomske odnose u ambasadi R Srbije u NR Kini.

Nakon formiranja Srpsko – kineskog poslovnog kluba započeće promotivne aktivnosti u cilju predstavljanja Kluba i njihovih članova saopšteno je ispred Poslovnog kluba u čijem sastavu se nalaze kompanije „MCI“, “Starlink ent.ltd.” “Equestrian Adventure Serbia”, “Mimart”, “Sigma International” “C’lavie Beijing Int” “Beijing Island Corp.”, “Hokoco”, Advokati K&K, “Point/Lola”, “Ars d.o.o.”, “Orang malo”, “Alpla”, “Puluoweici Imp. and export”…

„Svi prisutni članovi – osnivači izrazili su posebno zadovoljstvo što je osnivački sastanak održan na dan Samita premijera Kine i najviših predstavnika 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu. Tako važan događaj koji se odvija u našoj zemlji samo je pokazatelj da su mogućnosti ekonomske i svake druge saradnje između najmnogoljudnije zemlje na svetu i Srbije zaista ogromne. Baš zato predstavnici srpske dijaspore u Kini žele da svojim ličnim i angažovanjem kroz aktivnosti novoosnovanog Poslovnog kluba doprinesu proširenju saradnje i pruže svesrdnu pomoć institucijama, preduzećima i pojedincima kako u Kini tako i u Srbiji. Dugogodišnje uspešno poslovanje na kineskom tržištu njihovih kompanija dovoljan je dokaz verodostojnosti i opravdanosti jedne ovakve inicijative. Zato se sa zadovoljstvom i ponosom obraćamo svim relevantnim institucijama, medijima i javnosti u Srbiji sa željom da ih obavestimo o ovoj važnoj poslovnoj inicijativi i podstaknemo sve zainteresovane činioce u našoj matičnoj zemlji da nam se bez oklevanja obrate, a mi ćemo sa naše strane svima pružiti nesebičnu i svesrdnu pomoć“, saopšteno je iz Srpsko – kineskog poslovnog kluba.

Baza podataka o delatnostima ovih kompanija i njihovim uspesima uskoro će biti dostupna na veb sajtu Kluba, a u međuvremenu zainteresovani mogu da se obrate na adresu: srpskokineskiposlovniklub@gmail.com , saopšteno je ispred Srpsko – kineskog poslovnog kluba.

skpk1

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …