Stevanović na sastanku udruženja dijaspore ,,Кoreni“

Državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Nemanja Stevanović učestvovao je, 19. novembra 2019. godine, na radnom sastanku udruženja dijaspore „Koreni“ iz Novog Sada, održanog u opštini Lopare u Republici Srpskoj (BiH).

Na sastanku, koji su organizovali predsednik udruženja „Koreni“ S. Stojanović i načelnik opštine Lopare R. Savić razmatrana je, između ostalog, inicijativa udruženja o osnivanju regionalnih odbora u Srbiji i Republici Srpskoj.

Državni sekretar Stevanović je, u svom kratkom obraćanju, ukazao na značaj saradnje matice sa dijasporom. Podsetio je da srpska dijaspora ima vrhunske stručnjake širom sveta, kao i da, kao član komisije za odlikovanja predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, ističe primere srpskih stručnjaka u medicini. Podsetio je, s tim u vezi, da je prošle godine predsednik Aleksandar Vučić odlikovao srpske lekare dr Branka Bojovića koji živi i radi u Bostonu i dr Milana Milenkovića koji živi i radi u Geteborgu za vrhunske rezultate koje su postigli u oblasti transplantacije.

Check Also

Gujon o Oluji: Ne smemo da zaboravimo 1.881 ubijenog Srbina i 220.000 prognanih

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon je izjavio da …