„Strujno kolo“ za Teslin rođendan

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljnih poslova – Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu započelo je realizaciju projekta „Deca Srbiji“.

U skladu sa novonastalim okolnostima svetske pandemije virusom Covid 19, a shvativši bitnost umrežavanja srpske dece u svetu, Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije počinje projekat na nacionalni Dan nauke 10.jula.

Obeležavajući 164 godina od rođenja Nikole Tesle na ovaj dan, deca iz Srpske škole „Nikola Tesla“ iz Kanade sa Nijagarinih vodopada, folklorne grupe “Morava” i dečjeg hora „Sveti  Sava“ iz Klivlenda u Ohaju, SAD, te deca iz Srbije okupljene oko dečjeg hora „Čarolija“, snimila su pesmu „Strujno kolo“, autora Leontine Vukomanović i Nebojše Romčevića.

Udruženje nastavnika muzičke kulture Srbije  na ovaj način, poštujući sve zaštitne mere za sprečavanje širenja virusa, daje doprinos dugoročnim ciljevima: razvijanje osećaja pripadnosti svojoj zemlji, upoznavanje sopstvenog kulturnog nasleđa, bogaćenje rečnika, podsticanje saradnje srpske dece iz dijaspore i regiona sa vršnjacima iz matice Srbije.

 

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …