Studenti iz Srbije i Srpske zajedno na konferenciji „Most“

Na Zlatiboru u Kongresnom centru „Romanija“ pri Studentskom odmaralištu „Ratko Mitrović“ proteklog vikenda je održana konferencija studenata Republike Srbije i Republike Srpske „Most“ kojoj su prisustvovali i studenti iz Crne Gore i Republike Slovenije.

Konferenciju organizuju Udruženje studenata iz Republike Srpske u Srbiji- Novi Sad i pokrajinski Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova.

„Posebna nam je čast i obaveza što je konferencija prepoznata i podržana od Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu,  na čelu sa direktorom Arno Gujonom“, izjavio je Dejan Pudar, predsednik Udruženja studenata iz Republike Srpske u Srbiji.

Studentima su u okviru panela na pitanja  odgovarali narodni poslanici u Narodnoj Skupštini Republike Srbije Sanja Lakić i Đorđe Dabić, direktor Fonda za izbjegla, raseljena lica  i za saradnju sa Srbima u regionu Duško Ćutilo, i v.d. pomoćnika direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Nikolina Milatović Popović koja je istakla značaj ekonomskog osamostaljivanja mladih i njihovu aktivnu ulogu u borbi protiv depopulacije pojedinih krajeva u regionu.

„Zajedništvo je ključ uspeha daljeg napretka i upravo zbog toga je kao jedan od prioriteta za podršku udruženjima definisana podrška saradnji i umrežavanju srpske omladine u regionu“, rekla je Nikolina Milatović Popović.

„Rekordan broj okupljenih studenata iz raznih krajeva regiona šalje jasnu poruku, ne samo da Drina nikad nije bila granica srpskog naroda, nego da je i srpski narod ujedinjen, a mladi ljudi koji učestvuju na konferenciji spremni da to jedinstvo održe i očuvaju most koji nas spaja u nadolazećim vremenima“, stoji u saopštenju nakon održane treće konferencije Most.

Check Also

Arno Gujon posetio Srbe u Federaciji BiH i podelio poklone đacima

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon podelio je đacima …