Sufinansiranje projekata medija iz regiona

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona u 2016. godini. Sredstva opredeljena za ovaj konkurs iznose dvadeset miliona dinara.

medijiUčesnik Konkursa može podneti zahtev za sufinansiranje najviše do 80% vrednosti projekta. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 500 hiljada dinara, a najveći 2 miliona dinara.

Pravo učešća imaju mediji registrovani u Mađarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji, Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Sloveniji, kao i pravna lica odnosno preduzetnici registrovani u navedenim zemljama koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja i koji prilože dokaz da će sufinansiran projekat biti realizovan putem medija u navedenim zemljama.

Projekti treba da se odnose na sledeće programe:

1. očuvanje srpskog nacionalnog, kulturnog i jezičkog identiteta;
2. jačanje stručnih kapaciteta u oblasti informisanja pripadnika srpskog naroda u zemljama regiona;
3. programi namenjeni deci i maloletnicima.

Pravo učešća na Konkursu nemaju lica koja su u prethodnom periodu dobila sredstva namenjena projektnom sufinansiranju, a nisu u ugovorom propisanom roku i formi podnela narativni i finansijski izveštaj i lica za koja se utvrdi da su sredstva nenamenski trošila.

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Politika“. Datum objavljivanja Konkursa u dnevnom listu „Politika“, biće objavljen na sajtu Ministarstva kulture i informisanja. Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa. Korisnik sredstava je dužan da izveštaj o realizaciji utrošenih sredstava dostavi do 31.12. 2016. godine.

Check Also

Gujon se sastao s gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon sastao se s …