Susret matice i dijaspore u Novom Sadu

Samit pod nazivom „Susret matice i dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije“ održan je na Novosadskom sajmu i u Privrednoj komori Vojvodine. Samit je organizovalo Udruženje matice, dijaspore, Srba u regionu i prijatelja Srbije „Koreni“ pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Grada Novog Sada.

Samit ima za cilj izgradnju moderne, uređene, razvijene i patriotske države, saopštila je pokrajinska vlada.

Predsednik Udruženja „Koreni“ Stojan Stevnović je dodelilo zahvalnice za izuzetan doprinos i neizmernu podršku radu Udruženja , a dobitnik povelje je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević koji rekao je da je povezivanje sa korenima ljudi sa ovih prostora veoma značajno za očuvanje tradicije, kulture, osobenosti i svega što nas čini jednim narodom.

Zahvalnice su dodeljene i Milimiru Vujadinoviću, predsedniku Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne Skupštine Republike Srbije i Gradu Novom Sadu.

„Današnji susret je susret prijatelja, susret braće koja razgovaraju o istim temama. Ne postoje “oni i mi“ – mi smo jedno. Ideja jeste da se bolje upoznamo, da vidimo koje su to mogućnosti investiranja sa obe strane“, rekao je Ivanišević i dodao:

„Ono što će konkretno predložiti Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam jeste da omogućimo recimo ljudima sa Ekonomskog fakulteta, sa Tehnološkog fakulteta da obavljaju praksu uspešnim kompanijama naših zemljaka”.

 

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …