Todorović želi da otvori hotel u Beogradu

Vladimir Todorović, gradonačelnik najveće makedonske opštine Centar i privrednik srpskog porekla, namerava da u najužem centru Beograda otvori hotel visoke kategorije. On je ovu ideju izložio zameniku direktora Kancelarije za dijasporu Aleksandru Vlajkoviću, koji je u Makedoniji boravio povodom svetosavskih svečanosti i tom prilikom se sastao sa Todorovićem i premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim.

Zamenik direktora Kancelarije Aleksandar Vlajković sa premijerom Makedonije Nikolom Gruevskim ( desno ) i Vladimirom Todorovićem ( levo )

Todorović je istakao da ima nameru da razgovara sa vlasnicima jedne velike poslovne zgrade kraj Knez Mihailove ulice, koji su poznati po kupovini nekadašnjih Robnih kuća „Beograd“. Ukoliko se s njima ne dogovori, kaže da će se raspitati o kupovini zemljišta u Beogradu, na kome bi realizovao svoj projekat o otvaranju hotela.

Premijer Gruevski, koji je i lider VMRO – DPMNE, kojoj i Todorović pripada, izrazio je nadu da će srpska država i grad Beograd podržati tu makedonsku investiciju. Aleksandar Vlajković se pohvalno izrazio o nameri makedonskog privrednika da uloži sredstva u otvaranje hotela u Beogradu, koji postaje sve veća turistička destinacija, i preneo spremnost Kancelarije za dijasporu da pomogne u povezivanju sa nadležnim institucijama, kako bi se namera investitora što pre realizovala.

Vladimir Todorović važi za jednog od najuspešnijih privrednika srpskog porekla u Makedoniji. Rođen je u Pirotu, odrastao u Makedoniji, gde je završio Građevinski fakultet i vlasnik je „Tineksa“, najveće trgovačke mreže u Makedoniji, a poslove razvija i u drugim oblastima.

Premijer Makedonije je istakao da je Todorović primer koji pokazuje da Srbi zauzimaju najistaknutije pozicije u makedonskoj državi i da mogu da budu most u povezivanju sa Srbijom.

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …