U Bratuncu služen parastos za 3.267 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja

Parastos za 3.267 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja u odbrambeno-otadzbinskom ratu, među kojima je i 69 poginulih, kao i 22 zarobljena, pa usmrćena na Petrovdan 1992. godine u bratunačkim i srebreničkim selima, služen je na groblju u Bratuncu.
FOTO: MUP Republike Srpske

Parastos na bratunačkom groblju služio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Od 22 zarobljena srpska borca – deset se još vode kao nestali.

Za brojne masovne zločine nad Srbima, koje su muslimanske snage iz Srebrenice pod komandom Nasera Orića počinile od 1992. do 1995. godine još niko nije odgovarao.

Pomenu prisustvuju predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, izaslanik srpskog člana i predsedavajućeg Predsjedništva BiH Boško Tomić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović, ministar poljoprivrede Boris Pašalić, delegacija Narodne skupštine i srpski predstavnici u zajedničkim organima.

Parastosu prisustvuje i ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov, generalni konzul Srbije u Banjaluci Dragan Protić, predsednik BORS-a Milomir Savčić, direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženja nestalih Milorad Kojić, predstavnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, te načelnici opština, predsednici i delegacije organizacija proisteklih iz proteklog rata, kao i veliki broj građana.

Izvor: RTRS

Check Also

Srbi iz Pljevalja: Ovo je veliki dan za nas

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon zajedno s vladikom …