U planu spomen ploča bečkim Srbima

Direktorka Kancelarije za dijasporu i Srbe u regionu Slavka Drašković rekla je da je u planu postavljanje spomen-obeležja istaknutim Srbima koji su živeli i stvarali u Beču. Ona je na sastanku sa predsednikom Saveza Srba u Austriji Zoranom Aleksićem i sekretarom Saveza Bobanom Đurićem, rekla da se na realizaciji ovog projekta radi u saradnji sa resornim ministarstvima.

Draškovićeva je dodala da je Kancelarija intenzivirala napore da se i druga pitanja koja su pokrenuta prilikom njene nedavne posete Beču, reše u narednom periodu.

Zoran Aleksić je izrazio zadovoljstvo što se radi na realizaciji ideja koje su usaglašene prilikom posete direktorke Austriji. On je istakao da je posebno značajno pokretanje inicijative kod austrijskih zvaničnika da Srbi dobiju status nacionalne manjine. Takođe, podržao je ideju o formiranju srpskog prosvetno-kulturno-informacionog centra u Beču, za koji je Draškovićeva dodala da je dugoročan projekat.

Gosti iz Beča preneli su direktorki Kancelarije da je Savez Srba u Austriji održao prošle nedelje Generalnu skupštinu na kojoj su donete važne odluke o reformi najveće krovne organizacije Srba u Austriji. Kako su rekli, Savez će unaprediti organizacioni i komunikacioni okvir u smislu jedinstvenog nastupa prema matičnoj državi i austrijskim vlastima.

Check Also

Počele sa radom 4 nove dopunske škole srpskog jezika na Malti

U subotu i nedelju, 16. i 17. oktobra, održani su prvi časovi u okviru projekta …