Ugroženima sto tona robe iz Austrije

Izvor: Tanjug

Zajedničkom akcijom srpske i bosanske dijaspore i organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) Austrija i Inicijative za razvoj i saradnju (IDC Srbija) obezbeđeno je više od 100 tona pomoći za žrtve poplava u opštinama Valjevo, Lajkovac, Paraćin, Svilajnac, Kruševac, Ćićevac, Ljig i Obrenovac, saopštile su te organizacije. Četiri šlepera hrane, vode, odeće, posteljine, madraca, sredstava za higijenu, hrane i opreme za bebe i opreme za čišćenje stigla su ka tim mestima, a distribuciju vrši organizacija IDC.
hrvatska

Osim osnovnih potrepština, iz dijaspore je obezbeđeno i 80 mašna za dezinfekciju i čišćenje, koje su namenjene opštini Obrenovac.

– Građani Austrije su uz pomoć ASB-a poslali četiri šlepera pomoći ugroženom stanovništvu Srbije – rekao je direktor organizacije IDC Srbija Miodrag Nedeljković. – IDC Srbija je nakon carinjenja preuzela distribuciju ka najviše stradalih osam opština. Sve smo ih obišli i pre deset dana, kada smo nosili prve pakete hrane i vode, te znamo koliko im je pomoć neophodna.

Kako je kazao, IDC, osim ovakve pomoći, radi i na projektima sanacije štete i izgradnje novih stambenih objekata, koji će se finansirati novcem EU.

Check Also

Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poručio je Srbima u Čikagu da su državi Srbiji, kao …