Ujedinjena srca za Istočnu Srbiju

Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Fondacija „Ana i Vlade Divac“, Kancelarija za pomoć i obnovu poplavljenih područja i RTS potpisali su sporazum o saradnji na društveno odgovornom projektu „Ujedinimo srca – za Istočnu Srbiju“. Potpisivanje-sporazuma Institucionaloni pokrovitelji akcije „Ujedinimo srca-za istočnu Srbiju“ su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Kancelarija za obnovu i pomoć poplavljenim područjima Vlade Srbije.

Radio-televizija Srbije će tokom trajanja akcije sprovesti i medijsku kampanju kojom će apelovati na pomoć i podršku žrtvama septembarskih bujica i poplava u Istočnoj Srbiji.

Potpisnici Sporazuma o saradnji na akciji „Ujedinimo srca-za istočnu Srbiju“, složni su u uverenju da je veoma značajno da se solidarnost nastavi, da svi zajedno svojim delima i uključivanjem u akciju pokažu sunarodnicima u istočnoj Srbiji da nisu zaboravljeni.

Za namenu prikupljanja sredstava za ovu akciju otvoreni su posebni dinarski i devizni računi, a donatori se mogu uključiti i prilozima u građevinskom materijalu, nameštaju ili opremi.

Vlade Divac je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji u RTS-u zahvalio svim roditeljima i porodicama u istočnoj Srbiji koji su sami, ne čekajući pomoć sa strane započeli obnovu oštećenih škola i kuća.

„Oni su daleko od Beograda, nesreća i vremenske nepogode zadesile su ih u septembru, nakon majskih poplava čije su posledice i šteta daleko većeg obima. Ipak, i stanovnici Kladova, Majdanpeka, Boljetina, Tekije, Grabovice su takođe u blatu, bez krovova nad glavom, škole su oštećene, nemaju pijaću vodu ili ogrev za zimu. Uključivanjem u ovu akciju, pokazaćemo im da ih nismo zaboravili“, rekao je Divac.

Cilj ove humanitarne akcije biće obnova porodičnih domaćinstava, rekostrukcija osnovnih škola u Tekiji i Majdanpeku, obnova ‘podvižne’ biblioteke u Kladovu, izgradnja porodičnih kuća kao i pomoć u građevinskom materijalu, namešataju, beloj tehnici i ogrevu“, saopšteno je iz Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

Check Also

Gujon: Pozivamo Srbe s imovinom u FBiH da se jave kancelarijama za pravnu pomoć

Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijsporom i Srbima u regionu, rekao je, gostujući …