Upitnik za srpske škole

Molimo vas da popunite UPITNIK za istraživanje srpskog jezika. Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu u saradnji sa Udruženjem građana „Organizacija” sprovodi istraživanje o učenju srpskog jezika izvan matične države. Prva faza posvećena istraživanju srpskog jezika u Grčkoj, Albaniji, Crnoj Gori, Makedoniji, Mađarskoj, Rumuniji, Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji i Italiji.

Ucenje srpskog jezika

Pozivamo sve organizacije, udruženja, neformalne grupe i pojedince, koji su glavni organizatori nastave srpskog jezika srpske škole u sledećim zemljama: Grčka, Albanija, Crna Gora, Makedonija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Slovenija, Austrija i Italija da učestvuju u prvoj fazi istraživanja Kancelarije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Učestvujte u istraživanju – na taj način osiguravate da dođemo do zvaničnih verifikovanih podataka. Nalazi istraživanja će predstavljati legitiman osnov za dalje aktivnosti i ukazaće koje mere je potrebno sprovesti u cilju očuvanja srpskog jezika izvan matične zemlje.

Produženi rok za popunjavanje upitnika je 30.04.2014. godine. Za sva dodatna pitanja i informacije možete se obratiti Tatjani Garčević, t.garcevic@dijaspora.gov.rs

Check Also

Međunarodna umetnička kolonija ,,Lastva-Trebinje“

U turističkom kompleksu „Grad sunca“ kod Trebinja je u proteklih nekoliko dana organizovana je međunarodna …